Deze tutorial legt uit hoe je gemakkelijk via Multicraft een plugin installeert.

1. Log in op Multicraft.
2. Ga naar jouw server en controleer of jouw server op Craftbukkit of Spigot staat (dit is nodig om plugins te gebruiken). Dit verander je zo: https://mijn.kaashosting.nl/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=48
3. Klik op Files daarna op plugin list.
Files Bukkit Plugins

5. Vul bij Plugin Name de naam in van de plugin die je graag wil installeren.
Plugin Name

6. Druk op enter om te zoeken.
7. Klik op de plugin die je graag wil installeren.
8. Klik op install en wacht tot Multicraft klaar is met de plugin installeren.
Install

9. Herstart of reload jouw server om de plugin te activeren.