Wil je de plugin Dynmap installeren op jouw server? Volg dan deze tutorial.

1. Log in op Multicraft.
2. Ga naar jouw server.
3. Volg deze instructies om de plugin te downloaden naar de server: https://mijn.kaashosting.nl/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=28
4. Ga terug naar jouw server.
5. Herstart de server (dit zorgt ervoor dat de config files worden aangemaakt).
6. Klik op Files => FTP File Access.
FTP

7. Log in met jouw Multicraft wachtwoord.
Log in FTP

8. Klik op de map plugins.
Plugins

9. Klik op de map dynmap.
dynmap

10. Klik rechts naast "configuration.txt" op edit.
Conf

11. Zoek in de tekst naar: "webserver-port: 8123".
port

12. Verander het getal 8123 naar de laatste 4 cijfers van jouw server poort. Voorbeeld: alpha.kaashosting.nl:25565. Jouw poort is dan: 25565, de laatste 4 cijfers zijn: 5565. De nieuwe setting wordt dus: "webserver-port: 5565".

13. Klik bovenaan de pagina op de naam van jouw server.
Boven

14. Herstart jouw server.
15. Ga naar: https://tools.kaashosting.nl/srv/, vul jouw IP zonder poort in en klik op "check". Voorbeeld: venus.kaashosting.nl of alpha.kaashosting.nl etc.

Check hostname

16. Plak de poort van Dynmap achter jouw IPv4 adres gescheiden met een ":" in een browser om naar jouw Dynmap te gaan. Voorbeeld: 88.99.215.93:5565.

Klaar! Dynmap is nu geïnstalleerd.

• Dynmap, installatie, plugin, Minecraft, multicraft