Heb je een eigen domeinnaam en wil je deze gebruiken voor je Minecraft server? Volg dan deze tutorial.

1. Log in op cPanel. De inloggegevens kan je terug vinden in de mail met onderwerp "Jouw cPanel webhosting informatie".
2. Klik dan op Advanced Zone Editor.
cpanel dns beheer
3. Selecteer bij Type: srv
4. Typ bij Name: _minecraft._tcp.play.jouwdomein.nl (vervang jouwdomein.nl door je eigen domeinnaam!).
5. Typ bij Priority: 1
6. Typ bij Weight: 1
7. Typ bij Port de poort van je eigen minecraft server. (bijvoorbeeld: 25565)
8. Typ bij Target: Het IP-adres of de hostname van je eigen minecraft server. (bijvoorbeeld: alpha.kaashosting.nl)
9. Klik nu op add record.
10. Binnen 24 uur kan je gebruik maken van play.jouwdomein.nl
SRV minecraft ingevuld