Wil je een database aanmaken? Volg dan deze tutorial.

1. Log in op cPanel. De inloggegevens kan je terugvinden in de mail met onderwerp "Jouw cPanel webhosting informatie".
2. Klik op MySQL® Database Wizard.
cPanel database wizard

3. Vul bij stap 1 de naam van de database in en klik op next.
4. Vul bij stap 2 de naam van de databasegebruiker in en geeft deze gebruiker een sterk wachtwoord. klik op create user.
5. Selecteer bij 3 de rechten die de databasegebruiker nodig heeft. Dit kan je terugvinden in de documentatie van de software die de database gaat gebruiken. Is de database gebruiker de hoofdgebruiker van de database dan kan je in dit geval "ALL PRIVILEGES" aanvinken. Hierdoor krijg de gebruiker alle rechten op de database.
6. Klik op next.
7. De database en de database gebruiker zijn nu aangemaakt.

LET OP: Stel je jouw cPanel gebruikersnaam is cpanelgebruiker en je hebt net als databasenaam database1 opgegeven. Dan is de volledige databasenaam die je moet opgeven: cpanelgebruiker_database1 , Voor de databasegebruiker geld hetzelfde.