Hoe koppel ik een Minecraft server aan mijn BungeeCord server?

Deze tutorial legt je in het kort uit hoe je je Minecraft servers aan een BungeeCord server koppelt in het Multicraft paneel.

De servers hoeven hiervoor niet bij hetzelfde hosting bedrijf te staan.

1. Log in bij het Multicraft paneel op https://multicraft.kaashosting.nl

2. Klik op je BungeeCord server.

3. Stop je server en controleer of je Server JAR op “Mod: BungeeCord (versie)” staat.

BungeeCord.jar

4. Klik op Files => Ftp File Access

ftp

5. Log in met jouw Multicraft wachtwoord.
login

6. Open het config.yml bestand.
config

7. Zet achter ‘host’ het ip adres en de port van je BungeeCord server neer.

8. Verander achter ‘ip-forward’ false naar true.
ip-forward

9. Onder het kopje Servers staat een server voorgedaan.
    Je kan hier de naam naar alles veranderen, dit heeft geen invloed op het spel. 2 Servers mogen alleen niet dezelfde naam hebben.
    Verander vervolgens het ip dat daar voorgedaan staat naar het ip van je Minecraft server.
server

10. Indien je meerdere servers wil koppelen, kopieer dan stap 9 en doe het opnieuw.

11. Ga in het Multicraft paneel naar een Minecraft server die je wil koppelen aan de BungeeCord en stop deze.

12. Zet de server Jar op ‘Mod: spigot (versie)’ en start de server weer op.

13. Stop de server weer en klik op Files => Ftp File Access.

14. Open het server.propperties bestand en verander achter ‘online mode’ de true naar offline.

15. Open het spigot.yml bestand en verander BungeeCord-mode van false naar true.

16. Doe stap 11 t/m 15 opnieuw voor elke Minecraft server en start deze op.

17. Start je BungeeCord server op en join het BungeeCord ip.