Je ziet domeinnamen overal op het internet, elke website heeft er wel een.
Een aantal voorbeelden van domeinnamen zijn google.com, kaashosting.nl en minecraft.net.

Domeinen maken het gemakkelijker een website op te zoeken. Zonder domeinen zou elke website een ip-adres hebben, zoals 123.45.6.78.
Het zou dan heel moeilijk zijn om een website op te zoeken.
Domeinnamen worden tegenwoordig niet alleen voor websites gebruikt, ook bij Minecraft hebben de meeste servers domeinnamen.
Zo kunnen spelers makkelijker zien welk ip bij welke server hoort.

Bij kaashosting verkopen wij ook domeinen, zie https://www.kaashosting.nl/domeinhosting
Je betaalt per jaar voor een domein.