Hoe beheer ik mijn server bestanden?

In het Vulcan panel kan je makkelijk de bestanden van jouw server te beheren. In dit artikel kan je lezen hoe je deze functie kan gebruiken.

1. Ga naar https://vulcan.kaashosting.nl en log in met je account gegevens.
2. Klik op jouw server.
3. Klik in het menu links op "Bestandsbeheer". Door hier op te klikken kom je bij een overzicht van alle bestanden en mappen in jouw server.
Bestandsbeheer

Een bestand uploaden:
Om een bestand naar jouw server te uploaden sleep je het bestand (dit kan geen map zijn) van jouw computer naar Vulcan.
Uploaden

Een bestand of map verwijderen:
Klik op de 3 puntjes rechts van het bestand of de map die je wil verwijderen (of gebruik rechtermuisknop) en klik daarna op "Delete". Er wordt altijd om een bevestiging gevraagd voordat het bestand of de map wordt verwijderd. Klik op "Ok" om het verwijderen te bevestigen.
Delete

Een bestand downloaden:
Klik op de 3 puntjes rechts van het bestand (dit kan geen map zijn) dat je wil downloaden (of gebruik rechtermuisknop) en klik daar op 'Download'.
Download

Meerdere bestanden en mappen verwijderen:
Als je meerdere bestanden en mappen wil verwijderen kan je klikken op het vierkantje links van de naam van het bestand of de map of op de rij van het bestand of de map. Klik daarna op "massale acties" -> "verwijderen". Er wordt altijd om een bevestiging gevraagd voordat het bestand of de map wordt verwijderd.  Klik op "Ok" om het verwijderen te bevestigen.Als je alle bestanden wil selecteren klik dan op het vierkantje links boven 'Bestands Naam'.
Massaal verwijderen

Bestanden of mappen hernoemen:
Klik op de 3 puntjes rechts van het bestand of de map die je wil hernoemen (of gebruik rechtermuisknop) en klik op "rename". Verander de naam en druk op enter om de wijzingen op te slaan.
Rename

Bestanden of mappen verplaatsen:
Klik op de 3 puntjes rechts van het bestand of de map die je wil verplaatsen (of gebruik rechtermuisknop) en klik op "move". Vul een nieuw pad in en klik op "Ok" om het te verplaatsen.
Move

Map aanmaken:
Klik op de map knop rechtsbovenin en vul een pad/naam in. Klik daarna op "Ok" om hem aan te maken.
Map maken

Bestand aanmaken:
Klik op de bestand knop rechtsbovenin. De map waar je inzit wordt automatisch ingevult in het pad. Voeg de bestandsnaam en extensie toe. Geef het bestand inhoud indien je dat wil. Klik daarna op "Maak bestand".
Maak bestand